Lichte choco-cakejes, gevuld met hazelnoten en een vleugje espresso. Bestrooi ze met extra cacaopoeder voor een lekkere chocoladesmaak.
ingrediënten
50gcacaopoeder
3elmaïzena
50gpoedersuiker
½tlbakpoeder
230ghazelnotenfijngemalen
40gpure chocolade85% cacao, fijngehakt
125mlhoning
100mllichte olijfolieextra vergine
80gvers gezette espresso
5eiwitten
10hazelnotenin plakjes
ook nodig: muffinvorm met 12 holtesingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vormpjes met vierkantjes bakpapier die je iets boven de randen laat uitsteken. Zeef het cacaopoeder met de maïzena, poedersuiker en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de gemalen hazelnoten en de helft van de chocolade toe. Maak een kuiltje in het midden.
Verwarm de honing met de olie in een steelpan met dikke bodem op heel laag vuur tot de honing goed vloeibaar is. Roer de espresso erdoor. Klop in een kom de eiwitten net schuimig. Schenk het honingmengsel en de geklopte eiwitten in het kuiltje van het hazelnotenmengsel. Spatel alles losjes door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bestrooi met hazelnootplakjes en de rest van de chocolade. Bak ze ± 20 min. tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat 5 min. afkoelen in de vormpjes. Laat verder afkoelen op een rooster.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Matt Preston, Michelle Southan, Katrina Woodman. Fotografie: Al Richardson, Jeremy Simons. Styling: Katrina Woodman. Michelle Noerianto. Bereiding: Lucy Busuttil, Dixie Elliot. Bewerking: Dozia Brewer