aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Een variatie op deze tjaptjoi maak ik met dikke omeletreepjes, een restje kip of garnalen.’
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
300grijstwit
2elwok-olie
1uifijngesneden
1wortelin schuine plakjes van 2 mm
200gpeultjesafgehaald
250gchampignonsin plakjes
1komkommerin lange linten geschaafd
150mlgroentebouillonvan tablet
2tlmaïzena
125gtaugé
2-3elsojasausChinees
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. Voeg de wortel, peultjes en champignons toe en roerbak 4 min.
Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. Schenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjap tjoi, zodat het bindt.
Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjap tjoi bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings