aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
aziatisch |
kooktijd20 minutesminutes
Stoven3 hourshours
totale tijd3 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
1-2elzonnebloemolie
2paksoistruikenbladeren in drieën gesneden
gestoofd rundvlees:
1kilorunderschenkels2-3 stuks
5elsojasausChinees
2elChinese rijstwijn of droge Sherry
2elsuiker
3cmgembervers, fijngesneden
2teentjesknoflookin plakjes
1hele steranijs
1elsesamolie
instructies
Leg het vlees in een grote braadpan met dikke bodem, giet er zoveel water op, dat het vlees net onder staat. Breng aan de kook op hoog vuur en schep het schuim er evt. met een schuimspaan af. Zet het vuur laag, voeg al roerend de sojasaus, rijstwijn, suiker, gember, knoflook en steranijs toe en zet het deksel schuin op de pan. Laat het vlees 2½ tot 3 uur zachtjes pruttelen, de punt van een scherp mes moet makkelijk door het vlees steken.
Er moet ongeveer een kop vocht in de pan overblijven, zit er meer in kook dan nog even door zonder deksel en zet het vuur nog even hoog. Voeg de sesamolie toe en laat nog een paar min. sudderen.
Verwarm een wok of grote koekenpan goed heet voor. Voeg de zonnebloemolie en direct ook de paksoi toe en roerbak 2-3 min. Bestrooi met wat zout en peper en leg op een grote voorverwarmde schaal.
Haal het vlees uit de pan, verwijder de botten, snijd het vlees in dunne plakken en leg op de paksoi. Zeef de saus en schep er wat van over het vlees en de paksoi.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski