1rode chilipeperklein, evt. zaadlijsten en pitjes verwijderd, fijngesneden
2korianderwortelskleingesneden
1knoflookgrote teen, kleingesneden
1tlgemberwortelfijngesneden
1elarachide- of zonnebloemolie
2tloestersaus
1elsojasauslicht
1tlsojasausdonker
1tlkristalsuikerfijn
3elkippenbouillon
1tlpeperkorrelszwart, gekneusd
2elchilisauszoet
instructies
Wrijf voor de dressing de Spaanse peper, korianderwortels, knoflook en gemberwortel tot een grof mengsel in een vijzel. Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur, roerbak het mengsel 1-2min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de oestersaus, beide soorten sojasaus en de suiker toe en roer
1 min. tot het mengsel kookt. Voeg de bouillon en peperkorrels toe en laat ze 1-2 min. doorwarmen. Roer de chilisaus erdoor en laat volledig afkoelen.
Verhit 4 el van deze dressing in een koekenpan op hoog vuur. Roerbak hierin de paddenstoelen
1-2 min. tot ze wat zachter worden. Laat afkoelen.
Schep in een kom de paddenstoelen, bleekselderij, sperziebonen, komkommer, bosuitjes, munt, waterkers en cress door elkaar en voeg wat dressing toe. Schep de salade in vier kommen en verdeel de krab erover. Sprenkel de resterende dressing erover en serveer.