Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!
kooktijd30 minutesminutes
Wachten/ oven1 hourhour6 minutesminutes
totale tijd1 hourhour36 minutesminutes
ingrediënten
150gzalmfilet
1sjalot
2citroenen
2elolijfoliemild
2tenenknoflookfijngehakt
2courgettesin blokjes
1lgroentebouillon
8broodjesklein
125mlcrème fraîche
75gjonge kaasgeraspt
1lente-uiin ringetjes
3eltuin- of rucolacressvan het bed geknipt
instructies
Snijd de zalmfilet en de sjalot in dunne reepjes. Verdeel over de bodem van een diep bord. Knijp er 1 citroen boven uit, schep om en dek het bord af met plastic folie. ‘Gaar’ de zalm afgedekt 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak 5 min. op laag vuur zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
Snijd intussen de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Meng de crème fraîche met de kaas, lente-ui, zout en peper naar smaak. Vul de broodjes ermee. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 6 min. goudbruin.
Pureer intussen de soep met de staafmixer grof; zorg dat de soep ook wat blokjes courgette heeft voor een lekkere bite. Voeg het sap van de laatste citroen met peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen. Leg de zalmfilet met de sjalot in de soep. Bestrooi met de cress en serveer met de gratinbroodjes.