Courgette is neutraal van smaak en daarom een echte allemansvriend. delicious.friend Kirsten Eckhart heeft ideeën te over. Zo maakt ze deze gevulde courgettes!
kooktijd40 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
4courgettesmiddelgroot
1elolijfolieplus olie om te besprenkelen
75guifijngesneden
2teentjesknoflookfijngesneden
1lente-uiin dunne ringen
20gdragonblaadjes gehakt
375glamsgehakt
1elworcestersaus
50gkaasoud, geraspt
8abrikozengedroogd, in stukjes
ook nodig:grapefruitmesje of meloenuitsteker
instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Leg de courgette neer en snijd er over de lengte een dun kapje af (deze gebruik je om de courgette af te dekken tijdens het bakken).
Hol de courgette uit met een grapefruitmesje of een meloenuitsteker, maar laat ¾ cm van de wand zitten. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en het uitgeholde vruchtvlees zacht in 7-10 min. op laag vuur. Laat iets afkoelen en meng met de lente-ui, dragon, gehakt, de worcestersaus, kaas en abrikozen en breng op smaak met zout en peper. Meng tot een mooi geheel en vorm er worstjes van die in de holtes van de courgettes passen. Het mag erboven uitsteken. Leg de kapjes erop en zet de courgettes in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met wat olie.
Bak de courgettes in het midden van de oven in 30 min. gaar en licht gekleurd. Lekker met rijst, couscous of bulgur.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski