aantal 4 |
bijgerecht |
kerst, weekend |
italiaans |
Het Italiaanse Puglia in de hak van de laars heeft een eerlijke en eenvoudige keuken. oud brood en frisgroene olijfolie zijn de ingrediënten in signature dishes in de ‘arme’ keuken van Puglia. De grassige olijfolie maakt de smaak van deze gekonfijte venkel onweerstaanbaar. Zo gedaan, dat venkel konfijten. Maar met maar een paar ingrediënten heb je zo de lekkerste venkel ooit!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
4venkelknollen in kwarten of 8 baby venkeltjes
200mlolijfolie
3teentjesknoflookfijngesneden
6ansjovisfilets
½tlchiliflakes
instructies
Kook de venkel ± 10 minuten in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Verhit in een ruime stoofpan de olijfolie. Voeg de knoflook, ansjovis en chiliflakes toe en laat de ansjovis op laag vuur ‘smelten’ en de knoflook licht goudbruin worden. Voeg de parten venkel toe en konfijt (zachtjes garen) nog ± 10 min. op laag vuur.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Sander Overeinder. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet Krings