50ggemberwortel10 cm, vers, geschild, grof gesneden
100mlzonnebloemolie
1groene pepergrof gesneden
2elsojasaus
2limoenblaadjesdjeroek poeroet*, fijngesneden
2biolimoenenrasp en sap
1hele kipin 8 stukken (vraag je poelier dit te doen)
mangosalsa
2mango’sin blokjes
¼komkommerzaad eruit geschraapt, in blokjes
4bosuitjesfijngesneden
1rode peperzaadjes verwijderd, fijngesneden
1limoensap
2½elolijfolie
instructies
Hak de koriander- en peterseliesteel, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en -sap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Marineer de kip afgedekt minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 35-40 min. gaar in de oven, keer ze halverwege.
Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Verkrijgbaar bij de toko (vaak uit de diepvries). Vervang ze evt. door extra limoen- of citroenrasp.Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan