aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Als chef in de dop maak je je pastasaus natuurlijk zelf. Daar is niks moeilijks aan. Maar als je hem écht-écht lekker wilt, dan maak je hem een dag van tevoren zodat de smaak nog rijker wordt. Op de dag zelf hoef je dan alleen de pasta nog te koken, de saus op te warmen en de kaas te raspen. Serveer deze pastasaus bij echte delicious. pasta!
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
pastasaus
4elolijfolie
1uifijngesneden
2tenenknoflookuit de pers
1wortel100 g, in kleine stukken
1preiklein, in ringen
1paprikarood, in blokjes
1elsuiker
1elItaliaanse kruidengedroogd
½blokjegroentebouillon
400gtomaatgezeefd
400mlwater
extra nodig:staafmixer
voor de gehaktballetjes
400ggehakt
1tlzout
1ei
2beschuiten
instructies
Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, wortel, prei, paprika en suiker ± 5 min. op matig vuur.
Doe de kruiden, het bouillonblokje, de gezeefde tomaat en het water erbij en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat het mengsel ± 20 min. zachtjes koken. Pureer de saus evt. met een staafmixer om ’m extra glad te maken en breng op smaak met peper en zout.
Doe ondertussen het gehakt, zout en ei in een grote kom. Zet een groot bord klaar om de balletjes op te leggen. Knijp de beschuiten fijn tussen je handen boven het gehakt. Meng alles goed en maak van het gehakt balletjes van 2½ cm doorsnee.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ± 3 min. rondom bruin. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat ze nog ± 10 min. op laag vuur mee pruttelen in de saus.
Serveer deze saus bij delicious. pasta.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Eric van Lokven