aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
zomer |
midden-oosters |
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
180gfreekeh*afgespoeld en uitgelekt
60mlolijfolie
1elhoning
2elgranaatappelmelasse**
1biocitroenfijngeraspt, schil en sap
1elza’atar***
½bosje muntblaadjes geplukt
½bosje platte peterselieblaadjes geplukt
2sjalottenin dunne plakjes
1granaatappelpitjes
35gkrenten
100gfetaverkruimeld
6vijgenin kwarten
instructies
Doe de freekeh en 1½ l water in een pan op middelhoog vuur en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan af en laat 25 min. zachtjes koken of tot het gaar is. Giet af en laat het uitstomen.
Maak intussen de dressing. Klop met een garde 2 el olie, honing, granaatappelmelasse en het citroensap in een kom. Zet weg.
Voeg de citroenschil, za’atar, kruiden, sjalot, granaatappelpitjes, krenten en de overige el olie toe aan de freekeh en schep goed door. Doe de salade in een serveerschaal en verdeel er de feta en de vijgenkwarten over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Freekeh is geroosterde groene tarwe, je haalt het bij natuurwinkels en veel supermarkten. ** Granaatappelmelasse koop bij Turkse winkels, natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten. plus plaatsen Za’atar is verkrijgbaar bij Turkse, Marokkaanse en Midden-Oosterse winkels en online te bestellen. plus plaatsenRecept: Valli Little & Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben