Een ijstaart gemaakt van mango, aardbeien en kokos. Bij het nemen van een hapje, krijg je meteen dat Italiaanse vakantiegevoel. Eet smakelijk!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500mlkokosmelkdik
6eierengesplitst
2tlvanille-extract
120ghoning
50gkokosmelkpoeder
gepureerd vruchtvlees van 2 mango’s + extra
mango plakken, voor erbij
passievruchtenpulpplakjes aardbeien, dunne plakken ananas, geroosterde kokosvlokken en korianderkiemen (naar keuze), voor erbij
ook nodig:een cakevorm van 11 x 20 cmingevet en bekleed met bakpapier
instructies
Begin 2 dagen tevoren met dit recept.
Zet de dikke kokosmelk in een kom een nacht afgedekt in de koelkast. Klop in een kom de eierdooiers met de vanille en 2 eetlepels honing met een mixer op hoge snelheid in 5 min. dik en romig. Zet opzij.
Klop de eiwitten in een brandschone, vetvrije kom met een mixer met vetvrije gardes tot er zachte pieken schuim ontstaan, blijf kloppen en voeg geleidelijk 80 gram honing toe. Zet opzij.
Klop ook nu met de mixer de koude dikke kokosmelk in een kom tot hij iets dikker is en voeg al kloppend geleidelijk het kokosmelkpoeder toe tot alles goed is vermengd. Spatel er luchtig het eiwitschuim door, gevolgd door de eierdooiermassa en de mangopuree. Giet het mengsel in de voorbereide vorm en zet het een nacht in de vriezer.
Stort als je het ijs gaat serveren de semifreddo op een plank en snijd hem in plakken. Garneer met passievruchtenpulp, aardbeienplakjes, ananas en extra mango en bestrooi met kokos en eventueel koriandercress.