Wij zijn fan van gazpacho! Lekker fris en perfect voor bij zomerse temperaturen. Dit recept past helemaal in het rijtje van lekkere koude soepjes. De frisse smaak van komkommer en tomaat maken dit gerecht een heerlijk geheel. Enjoy!
kooktijd20 minutesminutes
Koelen3 hourshours
totale tijd3 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
15gkruiden of kiemen en eetbare bloemen
2elsherryazijn
1teenknoflookfijngehakt
1ltomatensap
1rode paprikazaadjes verwijderd, fijngehakt
2trostomatenrijp, zaadje verwijderd, grof gehakt + 1 extra tomaat, fijngehakt
Vul om kruidenijsblokjes te maken de vormpjes van een ijsblokjesvorm tot halverwege met water en vries het in. Verdeel de kruiden en bloemen over de bevroren blokjes en vul de vormpjes helemaal met water. Zet de vorm weer in de vriezer om de blokjes in te vriezen.
Doe intussen 2 eetlepels azijn met knoflook, tomatensap, paprika, tomaten, komkommer, chilipeper en bosui in een blender en pureer alles tot het net is vermengd. Voeg terwijl de motor draait door de vulopening de olie geleidelijk in een dun, gestaag straaltje toe tot het een gladde, goed gemengde soep.
Zet hem afgedekt 2-3 uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Doe vlak voor het serveren de olijven met basilicum, overgebleven 2 theelepels azijn en extra tomaat in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gazpacho over gekoelde glazen of soepkommen, zet er een kruidenijsblokje op en een schep tomatensalsa.