aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Rode curry is lekker pittig van smaak en is heerlijk in dit visgerecht. Het recept zit boordevol verschillende groenten en is daardoor ook nog eens ontzettend gezond en voedzaam. Eet smakelijk!
kooktijd15 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1wortelin reepjes
100gpeulenafgehaald, in reepjes
1courgetteoverlangs gehalveerd, in reepjes
60mlrijstolie
3bosuienfijngesnipperd
2tenenknoflookfijngehakt
75gThaise rode currypasta
400gcherrytomaatjes1 blik
2elvissaus
1ellimoensap
375mlkokosmelk
4zalmfilets ontveld, van 180 g elk, fijne graatjes verwijderd
zilvervliesrijst of quinoagaar, voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de wortel-, peulen courgettereepjes in een kom. Voeg 1 eetlepel olie, zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
Verhit ook 1 eetlepel olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe er bosui en knoflook in en laat de ui in 1-2 min. glazig worden. Roer de currypasta door de groenten en blijf 1 min. roeren tot hij geurt. Voeg de cherrytomaten toe en laat alles 3-4 min. sudderen, roer er vissaus, limoensap en kokosmelk door.
Neem de pan van het vuur. Vet een braadslee in met de overgebleven eetlepel olie. Leg de zalm erin. Verdeel de groenten over de zalm en giet de saus eromheen. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Serveer de curry met zilvervliesrijst of quinoa.