Klop in een kom een dressing van de mosterd, de helft van de citroenrasp, knoflook, azijn en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de courgette in flinterdunne plakjes met een mandoline of dunschiller. Doe ze samen met de plakjes tomaat bij de dressing in de kom en schep alles goed door elkaar, zodat elk plakje een laagje dressing krijgt. Laat de courgette 1 uur in de koelkast marineren.
Verdeel de plakjes gemarineerde courgette afgewisseld met de plakjes tomaat over 4 borden. Roer in een kommetje de rest van de citroenrasp, de mayonaise en citroensap door elkaar en breng op smaak met een beetje peper. Verdeel de garnalen over de salade en strooi de tuinkers erover. Serveer de salade met de citroenmayonaise. Lekker met geroosterd wit brood
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eke Mariën. Styling: Cyn Ferdinandus