De officiële naam van scheermessen is mesheften. Er komen in Nederland drie soorten van voor, die leven in de Oosterschelde en de Waddenzee. Ze moeten net als andere schaal- en schelpdieren ruiken naar frisse zeelucht. Scheermessen zijn te koop op markten en bij goede viswinkels, of bestel ze bijv. bij https://www.schmidtzeevis.nl/schmidtzeevis.nl
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
500gscheermessen of mesheftenviswinkel of markt
2elolijfolie
3elmayonaisedik
1elyoghurt
1eldragonfijngehakt, groenteman, natuurwinkel of boerenmarkt
instructies
Maak de bbq aan (of verhit een grillpan tot heel heet).
Spoel de schelpen schoon onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Leg de scheermessen in een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met zout en peper en schep de schelpen even door elkaar. Leg de schelpen op het rooster van de hete bbq en rooster ze 1-2 min. tot de schelpen open gaan. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en dragon door elkaar en serveer bij de geroosterde scheermessen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus