Boeren-Leidsekaas is een heerlijk, ambachtelijk product om te koesteren. Probeer de echte, donkerrode Leidse sleutelkaas te krijgen.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
2elboter
1grote uifijngesneden
3bleekselderijin stukjes
1tlkoriandergemalen, ketoembar
mespuntje kerriepoeder
1lkippenbouillonvan tablet
1grote pot (à 720 g)kapucijners gekookt
1elmaïzena
100mlslagroom
300gBoeren-Leidse kaas200 g geraspt en 100 g grof gebrokkeld
1bakje tuinkers
mosterdgrove
instructies
Smelt de boter in een soeppan en bak hierin zachtjes de ui en de bleekselderij 5 min. Voeg koriander en kerriepoeder toe en bak de specerijen 1 min. mee.
Voeg de bouillon toe, doe de kapucijners met het vocht erbij en breng alles aan de kook. Roer de maïzena en 4 el water door elkaar en schenk het bij de soep zodat deze bindt. Voeg de room toe en vervolgens beetje bij beetje de geraspte kaas. Blijf roeren, zodat de kaas gelijkmatig door de soep smelt. Breng de soep evt. op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 kommen en knip de tuinkers eroverheen. Verdeel de gebrokkelde Leidse kaas erover en schep in elke kom een lepel mosterd. Serveer meteen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Jan-Willem van Riel