aantal |
hoofdgerecht, voorgerecht |
herfst, weekend, winter |
frans |
Je ruikt het van heinde en verre wanneer een buur uiensoep aan het maken is. Wandel je naar huis en loopt het water je zomaar in de mond? Dan is die soep waarschijnlijk de aanstichter. Geen reden om jaloers te zijn: zo'n kommetje vol comfort maak je heel makkelijk zelf! Vul je keuken met de onweerstaanbare geur van kaas en ui - en zet vast een extra kom klaar voor iemand die zijn neus volgt. Minder ui, meer kaas? Dan moet je deze kaassoep met worcestershiresaus proberen
kooktijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
50gboter,in blokjes
6uien,in dikke ringen
1teenknoflook,in dunne plakjes
1takjetijm,blaadjes fijngesneden + extra voor serveren
100mldroge witte wijn
1lrunderfondof -bouillon (pot)
1stokbrood
125ggruyère,fijngeraspt
instructies
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op laag vuur. Smoor hierin de ui met 1 tl zout al omscheppend ± 30 min. tot hij karamelliseert. Voeg de knoflook en tijm toe en schep 2-3 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de wijn toe, draai het vuur half hoog en laat de wijn verdampen. Voeg de fond toe, breng aan de kook en laat onafgedekt op laag vuur 30 min. zachtjes inkoken.
Verwarm intussen de grill op de hoogste stand. Snijd het stokbrood, leg de sneetjes op een bakplaat en rooster ze aan de ene kant. Keer ze, bestrooi met de geraspte kaas en gril ze ± 2 min. tot de kaas borrelt en mooi kleurt.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Leg in elke kom soep een croûte en strooi nog wat tijm erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Valli Little, Sarah Randell en Mickael Weiss. Fotografie: Andy Lewis, Brett Stevens (for Sainsbury's Magazine), Berni Smithies. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer