aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, zomer |
thais |
Deze Thaise drumsticks kun je gemakkelijk op de barbecue bereiden! Voeg als de saus nog te pittig is meer kokosmelk en cashewnotenpasta toe.Ook lekker van de barbecue: gegrilde entrcote met rucolatopping.
kooktijd25 minutesminutes
Marineren/ bbq1 hourhour5 minutesminutes
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
8scharrel kip drumsticks
1elThaise rode currypasta
3elzonnebloemolie
1limoensap
300gspitskoolin fijne reepjes
1rode uifijngesnipperd
1komkommerin halve plakjes
3volle elyoghurtmayonaise
3elcashewnotenpasta*
300mlkokosmelkblik à 400 ml
75cashewnotengezout
handvolbasilicumblaadjesklein
instructies
Meng voor de kipdrumsticks ½ eetlepel currypasta, de olie en het limoensap en wrijf de drumsticks hiermee in. Leg ze in een zak met de resterende marinade, sluit goed af en leg de zak met kipdrumsticks minimaal 30 min. in de koelkast.
Meng de spitskool met de ui en komkommer en schep in een schaal. Verdun de mayonaise met 1-2 el lauw water en meng door de salade. Voeg peper naar smaak toe en zet ook de salade afgedekt koel weg zodat de smaken kunnen intrekken.
Steek de bbq 30 min. van tevoren aan, zodat de kooltjes witheet zijn als je de drumsticks gaat roosteren. Verwarm in een sauspan de cashewnotenpasta met de kokosmelk en de resterende currypasta. Roer tot een gladde saus. Meng de cashewnoten en basilicum door de koolsalade. Voeg evt. nog wat zout toe aan de salade; de cashewnoten zijn ook gezouten, dus misschien is de salade al zout genoeg.
Leg de drumsticks op de hete bbq en rooster ze in 30-35 min. bruin en gaar. Serveer ze met de cashewsaus en de salade.