Een frisse Arabische avondmaaltijd met zoete paprika’s, speltcouscous en feta. Wees niet te zuinig, als je iets over houdt heb je alvast een heerlijke lunch voor de volgende dag! Probeer ook dit recept uit ons saladeboek: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes.
voorbereiding25 minutesminutes
Roosteren25 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
4rode puntpaprika’s
4 gele paprika’s
150gspeltcouscous
4-6elolijfolie
1biolimoensap en rasp
2blikkenkikkererwtenà 400 g, uitgelekt
1rode uiin dunne halve ringen
200gfetaverkruimeld
50g pistachenotengepelde gezouten. grof gehakt
1bosje peterseliegrof gesneden
1bosje koriandergrof gesneden
2takjes muntblad fijngesneden
instructies
Verwarm de oven met een bakblik voor op 200°C. Leg de hele paprika’s op het bakblik en rooster ze 20-25 min. tot de schil net blakert.
Keer af en toe. Laat ze afgedekt onder folie in een kom iets afkoelen en pel ze dan.
Bereid de couscous met 2-3 el olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los.
Meng de couscous met het limoensap, -rasp en de laatste 3 el olijfolie.
Schep er de kikkererwten, ui, helft van de feta, de nootjes en de kruiden door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer met de geroosterde paprika’s en bestrooi met de rest van de feta.