aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
|
Volle en romige soep met de zoete toon van prei en de pittige smaak van stilton.’ Vervang de stilton eventueel door een andere blauwschimmelkaas.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
3preienmiddelgroot
2elboter
100gspinazie
1elbloem
100mlslagroom
1lkalfs- of kippenbouillon
200gblue stiltonkorst verwijderd
croutons
instructies
Snijd een stuk prei van 3 cm in flinterdunne ringetjes. Snijd de rest van de prei in grove stukken. Smelt de boter in een soeppan en bak de grof gesneden prei 5 min. zachtjes.
Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend snel slinken. Strooi de bloem over de groenten en roer het er goed door. Voeg de slagroom en 100 ml van de bouillon al roerend toe, totdat
het licht bindt. Schenk de rest van de bouillon erbij, roer goed en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep 15 min. trekken.
Verkruimel de stilton en roer dit door de soep (zorg ervoor dat deze niet meer kookt). Als je van gladde soep houdt, pureer hem dan met de staafmixer of in de keukenmachine.
Schep vlak voor het serveren de dunne preiringetjes door de soep en serveer met de croutons.
Voedingswaarde:
calorieën: 330kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
Receptuur: Betty Koster. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus Bereiding: Hanneke Boers