aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
mediterraans |
Deze taart heeft een bodem van tortilla’s (waardoor je hem heel vlug maakt) en een vulling van ricotta, bacon en geraspte courgette.
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
8tortillawrapsklein, gordita’s
1courgette
70gbaconflakes of fijngesneden plakjes bacon
4eieren
125gricotta
100gcheddarkaasgeraspt
2bosuitjesin ringetjes
ook nodig:quichevorm van 26 cm ∅
instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de rand en de bodem van de vorm met 7 wraps. Leg de laatste wrap in de opening in het midden. Rasp de courgette grof.
Bak de bacon in een droge koekenpan in 3-4 min. krokant. Klop de eieren los. Klop de ricotta en kaas erdoor. Schep de courgette, de bacon en de bosui erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep het courgette mengsel in de taartbodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 20 min. af met aluminiumfolie als de tortilla’s te donker worden. Lekker met een frisse bladsalade.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi