Bij delicious.redacteuren thuis wordt hij al vaak gemaakt: de venkel-tuinbonensalade uit ons Italiaanse zomernummer. Met zoute, romige feta, krokante hazelnoten en veel knapperige zuurdesemcroutons!Ook lekker met feta: garnalen met tomaatjes, spinazie en feta uit Bakplaatbijbel.
kooktijd10 minutesminutes
Oven10 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
150gzuurdesembrood
3½elolijfolieextra vergine
75ghazelnoten,gehakt
200gharicots verts
2venkelknollen
100gtuinbonen,geblancheerd, dubbelgedopt
3elwittewijnazijn
½tlsuiker
200gfeta,verbrokkeld
handvolbasilicumblaadjes
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de broodstukjes om met ½ el olijfolie en wat zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 10 min., schep af en toe om. Voeg na 5 min. de noten toe en bak mee. Neem uit de oven. Kook intussen de haricots verts in gezouten water in ± 5-7 min. beetgaar. Snijd de venkel in de lengte in dunne plakjes en doe in een kom. Schep de haricots verts en tuinbonen door de venkel en roer alles om met de azijn, de rest van de olijfolie, suiker, zout en peper. Laat 5 min. intrekken.
Schep de croutons, hazelnoten, feta en basilicumblaadjes door de salade. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Lottie Covell. Fotografie: Dan Jones. Styling: Jenny Iggleden