Eke: ‘Door het stoven krijgt de saus een volle smaak. Het zoetzuur van de abrikozen, sherryazijn en sherry maken de kip heerlijk zacht.’
kooktijd30 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
4kippenpoten
2elolijfolie
1grote uiin ringen
2tenenknoflookfijngehakt
3elpijnboompitten
150gabrikozengeweld, in vieren gesneden
2elbloem
4elsherryazijn
100mlmedium sherry
200mlgevogeltefond
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze in10 min. rondom bruin in de hete olijfolie.
Neem de kip uit de pan, zet het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe aan het braadvocht. Fruit ze 5 min. op matig vuur tot ze glazig zijn. Voeg de pijnboompitten en abrikozen toe en bak ± 1 min. mee. Doe de bloem erbij en bak ± 1 min. mee. Schenk de azijn en sherry bij het gerecht en verhit het gerecht al roerend met een garde tot de saus bindt.
Doe de saus samen met de kippenpoten in een braadslee en voeg de fond toe. Zorg ervoor dat de poten deels onder het vocht staan, voeg indien nodig nog wat water toe. Dek de braadslee af met een deksel of gebruik eerst een laagje bakpapier met daaroverheen aluminiumfolie. Gaar de poten in de oven in 50-60 min. Keer ze na 30 min. om. Serveer de kip met abrikozen met couscous of rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 775kcal
|
eiwit: 40g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 55g
auteur: delicious.
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel