gembervers, stukje van 3 cm, geschild en fijngesneden
3lente-uitjesin schuine ringen
vijfkruidendressing
150mlwittewijnazijn
300mlzonnebloemolie
3tlChinees vijfkruidenpoeder
1elsojasaus
½uiheel fijngesneden
1teentjeknoflookgeperst
instructies
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en laat de motor twee min. lopen zodat het een mooie lobbige dressing is.
Bereid de noedels volgens de beschrijving op het pak, spoel ze koud onder de kraan in een zeef en laat even uitlekken. Leg de noedels op keukenpapier of een schone theedoek en dep ze voorzichtig droog.
Breng ondertussen ruim water met 1 el zout aan de kook, voeg de broccoli toe en kook in 2-3 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Kruid het vlees met zout en peper. Verwarm een koekenpan of wok goed heet voor, voeg de zonnebloemolie en direct ook het vlees toe en roerbak rondom goudbruin en net gaar in 4-5 min.
Bak de laatste min. de rode peper, knfolook en gember op hoog vuur kort mee. Voeg tot slot de broccoli toe en roerbak nog even mee.
Meng in een grote kom de noedels met wat van de dressing en de fijngesneden groene paprika en meng door elkaar. Schep dan alles uit de wok door de noedels.
Verdeel de noedelsalade in diepe borden en strooi de lente-uitjes eroverheen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Beeld: FoodGuerilla. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Jacqueline Pietrowski. Recept: Kirsten Eckhart