De delicious. redactie is gek op de Griekse keuken, in Griekenland zelf maar ook gewoon thuis! Vandaag op het delicious. menu: een Griekse klassieker, stoofvlees met verse zilveruitjes.
voorbereiding2 hourshours
kooktijd30 minutesminutes
Stoven2 hourshours
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
4-5elolijfolie
1kgrundvleesmager, in dobbelstenen
750guitjeszilveruitjes of kleine sjalotten, gehalveerd
4teentjesknoflookfijngesneden
1blaadjelaurier
snufjekaneelgemalen
1tloreganogedroogd
600gtomatenrijp, ontveld, in stukjes
300mlwijnrood
3elpeterseliefijngesneden
instructies
Verhit de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de uitjes, knoflook, laurier, kaneel en oregano 5-10 min. in het bakvet. Voeg de tomaten, rode wijn en ± 200 ml water toe.
Leg het vlees terug in de pan en voeg eventueel nog wat water toe, het vlees moet net onder staan. Stoof het vlees met het deksel op de pan ± 2 uur tot het gaar is
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi voor het serveren de peterselie erover. Serveer bij het Grieks stoofvlees een romige aardappelpuree bij die gemaakt is met olijfolie.