aantal |
hoofdgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Dit gerecht staat of valt met de kwaliteit van de zwarte olijven: kant-en-klaar ontpitte olijven zijn vaak nogal smaakloos. ’t Is wel wat meer werk, maar zelf ontpitten loont!’
ingrediënten
400gspaghetti
zoutvers gemalen peper
200golijvenzwarte, goede kwaliteit zonder pit, fijngesneden
Parmezaanse kaasgeschaafd (of zwarte truffel, in flinters)
extra nodig: keukenmachine of vijzel
instructies
Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en zout al dente volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maal de olijven, knoflook, oregano en amandelen fijn in de keukenmachine (of in de vijzel).
Voeg de olijfolie toe terwijl de machine draait. Roer er evt. nog extra olijfolie door (of wat kookwater van de pasta) om het mengsel iets smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af, schep de olijvenpasta erdoor en bestrooi met wat Parmezaanse kaas of eventueel met geschaafde truffel.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 49g
auteur: delicious.
Receptuur: Lorenza de’Medici. Bereiding: Lars Hamer. Fotografie: Paul Grootes. Styling: Anja Ditze