Een lekker simpel traditioneel Spaans gerechtje, geef er lekker brood bij.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
3vleestomatenrijp
1½kgsardientjesvers, schoongemaakt, zonder kop
bloem
4elolijfolie
3uienfijngesneden
4teentjesknoflookin plakjes
100mlwijnwit
een paartakjespeterseliefijngesneden
instructies
Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden,schep het vruchtvlees eruit en snijd ze in kleine blokjes.
Bestrooi de sardientjes met zout en haal ze door de bloem. Schud het teveel eraf. Verhit een pan met de olie. Bak de sardientjes 2 min. per kant goudbruin.
Neem ze uit de pan en bewaar. Giet een beetje olie uit de pan, voeg de ui toe en bak 10 min. op matig vuur.
Voeg de knoflook toe en roer om. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de wijn toe en wederom de sardientjes en laat op laag vuur 10 min. bakken. Voeg indien nodig nog wat vocht toe. Breng op smaak met zout en voeg de peterselie toe. Eet met brood dat je dipt in de saus.