Combineer de zachte smaak van knolselderijsoep met het aardse van paddenstoelen. Deze vegasoep is makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen. Maak ook deze pompoensoep met kervel en zwarte walnoten!
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
20geekhoorntjesbroodgedroogd (porcini)
5elolijfolie
4sjalotjesfijngesneden
600gknolselderijgeschild in grove stukken
1preiwitte deel, in ringen gesneden
1,2lgroentebouillonheet
800mlmelkhalfvol
2takjesrozemarijn
500gpaddenstoelengemengd: eekhoorntjesbrood, cantharellen, schapenvoetje of hoor des overvloeds, schoongemaakt en in stukken gesneden
klontjeboter
2takjestijmblaadjes gerist
garnering:roodloffijngesneden
instructies
Week het eekhoorntjesbrood in 100 ml heet water. Verhit 3 el olijfolie op matig vuur en bak de sjalotjes in 5 min. glazig. Voeg knolselderij en prei toe en laat 5 min. bakken.
Schenk de hete bouillon en melk erbij en breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg het eekhoorntjesbrood en de rozemarijn toe en laat nog 10 min. koken. Verwijder de rozemarijn en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak de paddenstoelen op matig vuur 8 min. Bestrooi met zout, versgemalen peper en tijmblaadjes. Verwarm intussen de soep goed. Verdeel over 8 kommen. Leg de paddenstoelen erop en een plukje roodlof.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Muriel Schrijn. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recept: Bart Stuart