aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
|
lactosevrij
Naast de natuurwinkel krijgt ook de supermarkt een steeds grotere keuze aan healthy food. Kies bijv. voor quinoa (gewoon bij de granen in de supermarkt) i.c.m. verse biologische witlof en appel in deze power-quinoasalade.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
150gquinoa
5elolijfolieextra vierge
4sjalottenin dunne ringen
100gspekreepjes
2elvlierbesbloesem- of wittewijnazijn
600gwitlofbittere kern verwijderd
1appelrood, Breaburn
bosui of bieslookfijngesneden, voor de garnering
voor erbij:zuurdesembroodgeroosterd
instructies
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat in een zeef uitlekken en iets afkoelen.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de sjalot en spekreepjes op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blus af met de azijn en roer de rest van de olie erdoor. Snijd de witlof in de lengte in dunne plakken. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in lange parten.
Schep in een ruime kom alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden bosui of bieslook. Geef er evt. geroosterd zuurdesembrood bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Yolanda van der Jacht. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. de Krat. Productie: Ellen van Mol