Steek de barbecue maar aan, vanavond! Dat wordt smullen van drumsticks met geroosterde paprika’s. Serveer bij de kruidige kip, Turks plat brood of een heerlijke couscoussalade met groene kruiden, blokjes komkommer en tomaat.
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
200mlyoghurt
4elolijfolie
2elcitroensap
2teentjesknoflookgeperst
1elkorianderblaadjesgehakt
1elmuntblaadjesgehakt
½tlkaneelgemalen
½tlkomijngemalen
½tlgemberpoeder
2chilipepertjesgedroogd, uit de vijzel
1tlzout
1kgdrumsticks8 stuks
8puntpaprika’s
2citroenen
instructies
Meng de yoghurt, olie, citroensap, knoflook, kruiden, specerijen en pepertjes met een garde. Smeer de drumsticks in met deze marinade. Laat de drumsticks minimaal 6 uur, liefst een nacht, in de koelkast marineren. Schep de drumsticks af en toe om.
Neem de drumsticks uit de marinade, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.
Gril de drumsticks op een rooster boven een niet te hete barbecue in 30 min. gaar. Keer de drumsticks regelmatig. Leg hele rode en groene puntpaprika’s op het rooster naast de drumsticks. Leg er ook wat gehalveerde citroenen naast. Rooster de paprika’s tot ze mooi zacht zijn.
Verdeel de drumsticks en puntpaprika’s over de borden en leg op ieder bord een gehalveerde gegrilde citroen.
Grillen in de oven kan ook. Verwarm de oven voor op 200°C in combinatie met de grill. Plaats de drumsticks op een rooster boven een bakblik met wat water en zet deze zo laag mogelijk in de oven. Gril de drumsticks in ± 45 min. gaar. Keer ze regelmatig.
Voedingswaarde:
calorieën: 325kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 14g
auteur: delicious.
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel