Kakifruit is tegenwoordig in veel supermarkten verkrijgbaar en is lekker fris en zoet van smaak. Dit past perfect bij dit hapje met tempura en hartige geitenkaasdip.
voorbereiding5 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
4vijgen
1kakifruit
200ggeitenkaaszacht
1tlolijfolie
1tlhoning
2takjestijm
½pepertjerood, fijngesneden
60gbloem
40gmaïzena
2tlzonnebloemolie
200mlwaterijskoud, koolzuurhoudend
2ijsklontjes
olieom te frituren
instructies
Snijd de vijgen en de kaki in partjes. Meng de geitenkaas met de olijfolie, honing, helft van de tijm en het pepertje. Leng eventueel aan met wat water. Zet beide afgedekt tot gebruik koel weg.
Verhit de olie in een frituurpan tot 190°C.
Meng intussen in een ruime kom de bloem met de maïzena en het zout. Klop er vlak voor het frituren de olie, rest van de tijm, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen klontjes in het beslag zitten. Haal telkens wat stukjes vijg en kaki door het beslag en frituur ze in delen in 1-2 min. knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de geitenkaasdip.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Doisa Brewer en Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten