delicious. Hét vleesboek geeft je 100 originele recepten voor rund & kalf, varken, lam, gevogelte en wild. En zoals met elk magazine of kookboek hebben wij ook uit delicious. Hét vleesboek onze favorieten, waaronder deze gehaktballen in Belgische biersaus.
kooktijd20 minutesminutes
Stoven30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
2boterhammenwit
100mlmelk
2uienklein, heel fijngesneden
1eltijmblaadjesvers, fijngehakt
1ei
½tlnootmuskaatgeraspt
500ggehaktrund of half-om-half
70gboter
2sjalotjesfijngesneden
2teentjesknoflookgeperst
1elbloem
500mlbierdonker Belgische
1elappelstroop
instructies
Week de boterhammen ± 5 min. in de melk. Knijp ze goed uit en kneed ze samen met de ui, tijm, ei en nootmuskaat door het gehakt. Breng het mengsel op smaak met 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm 8 ballen van het gehakt.
Verhit 20 g boter in een braadpan en bak de ballen in ± 3 min. rondom bruin. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak hierin de sjalot met de knoflook zachtjes ± 3 min. Voeg de bloem toe en bak deze 1 min. mee. Schenk het bier in de pan en roer goed met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de appelstroop toe, breng de saus aan de kook en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de gehaktballen en laat deze nog 30 min. op laag vuur gaar stoven in de saus. Keer de ballen af en toe.