Misschien wel de verleidelijkste ontdekking van Maza is muhammara, een Midden-Oosterse specialiteit naast de Maza falafel, hoemoes, salades en sauzen. Geïnspireerd op authentieke recepten uit de mediterrane en Midden- Oosterse keukens, maar in Zaandam gemaakt. Verse ingrediënten, kruiden en specerijen en traditionele bereidingswijzen zorgen voor unieke smaken.
kooktijd30 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
2knoflooktenenfijngesneden
1biocitroenrasp
3elMaza Muhammara*
½elsumak
50mlolijfoliemild
zout
instructies
Smeer 500 g kippendijfilets ermee in en laat ± 15 min. marineren. Verhit de oven voor op 180°C. Gril de kippendijen in 25 min. gaar. Zet de oven op de hoogste grillstand en gril nog 8-10 min. tot goudbruin.
Verdeel de rest van het bakje Muhammara over de schaal. Leg de kippendijen erop. Besprenkel met wat granaatappelmelasse en 50 g fijngehakte walnoten en 1 el fijngesneden munt. Geef er yoghurt en brood bij.
Lekker met little gem-sla gemengd met fijngesneden blad van 8 munttakjes en 1 bosje peterselie. Breng op smaak met wat lekkere olijfolie, citroensap, wat sumak en zout.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* MUHAMARRA is een salade/dip van vers gegrilde paprika’s met walnoten en granaatappel. Heerlijk bij de borrel en onmisbaar als je mezze – kleine gerechten als tussendoortje, voorgerecht of maaltijd – maakt. Alle Maza producten zijn vegetarisch en halal. Bezoek Maza eens in de Foodhallen in Amsterdam, stadshart Amstelveen of ga naar maza.nl.Recept: delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën delicious. i.s.m. Maza