aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
De klassieke bolognesesaus komt uit Bologna en bestaat uit rundergehakt, tomatenpuree, ui en bleekselderij. Volgens het traditionele recept van pasta bolognese uit 1982 eten de Italianen de bolognesesaus niet zoals wij die kennen met spaghetti, maar met tagliatelle. Zin in meer pasta? Maak dan ook deze met boerenkool.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolieextra vergine
500grundergehakt
100gtomatenpuree
4tenenknoflookfijngesneden
4eluienmarmelade of -chutney
3elsojasaus
400glinzenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
250glasagnevellen
500gkerstomaatjesgemengd, gehalveerd
voor erover:basilicumblaadjes
parmezaanse kaas geraspt
instructies
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in ± 3 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en laat nog ± 2 min. pruttelen. Voeg de uienmarmelade, sojasaus, linzen, 350 ml water en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ± 12 min. inkoken op middelhoog vuur.
Kook intussen de lasagnevellen in gezouten water in ± 8 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de helft van de lasagnevellen over een schaal en schep de helft van de bolognesesaus en tomaatjes erover.
Verdeel achtereen volgens de rest van de lasagnevellen, saus en tomaten erover. Garneer de pasta bolognese met basilicum en parmezaanse kaas.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Video
De pasta in dit recept kun je natuurlijk ook zelf maken! Bekijk hiervoor de video.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Minta Nicolaï