Voor de allergrootste fans van de Italiaanse amandellikeur: amarettotaart! Easy om te maken, maar hij moet wel 2 uur opstijven in de koeling. De bodem maak je van amaretti: brosse koekjes uit Lombardije.
kooktijd35 minutesminutes
Koelen2 hourshours
totale tijd2 hourshours35 minutesminutes
ingrediënten
300gamaretti*fijngemalen
120gongezouten botergesmolten
250mlmelk
200gmarshmallowswit
1eloploskoffie
2elamarettoamandellikeur
500mlslagroom
2elamandelschaafselgeroosterd, voor garnering
pure chocoladegesmolten, voor erover
ook nodig:vierkante taartvorm met uitneembare bodemof een springvorm
instructies
Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de koekkruimels met de btoer en druk het gelijkmatig uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2½ cm. Bak de taartbodem in 5-7 min. goudbruin en laat afkoelen.
Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmallows en roer tot de marshmallows gesmolten zijn. Voeg de oploskoffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat helemaal afkoelen.
Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het geheel afgekoelde marshmallowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.
Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart.
Strooi valk voor het serveren het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover.