aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
In deze bonenschotel gaat een flinke dosis verrukkelijke bonen, maar wat zijn de verschillen hiertussen? Limabonen, ook wel olifants- of boterbonen zijn grote witte bonen. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en hebben een romige smaak. Kidneybonen komen uit Midden-Amerika en smaken licht zoet.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
125gmilde salamiin blokjes
350gvarkenshaasin stukken van 3 cm
1wortelfijngesneden
1rode uifijngesneden
1stengel bleekselderijfijngesneden
2tenenknoflookgeperst
6takjes tijmblaadjes fijngesneden
2salieblaadjesfijngesneden
375mlkippenbouillon
250gpomodoritomaatjesgehalveerd
800glimabonenuit blik
400grode kidneybonenuit blik
100gjonge spinazieblaadjes
geroosterd ciabattabroodvoor erbij
instructies
Verhit 1 el van de olie in een braadpan op hoog vuur. Bak hierin al omscheppend de salami in 2-3 min. knapperig, schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de overgebleven olie in de braadpan.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de helft op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin in de braadpan. Schep op een bord, bak de rest van het vlees en schep op het bord.
Draai het vuur halfhoog en voeg nog 1-2 el olie toe. Bak de wortel, ui en bleekselderij 3-4 min. tot ze iets kleuren. Voeg de knoflook, tijm en salie toe en bak 2-3 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de bouillon, tomaten en bonen toe, breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen tot het stoofvocht iets indikt. Voeg het vlees weer toe en schep 2-3 min. om tot het vanbinnen gaar is. Schep de spinazie erdoor zodat hij slinkt. Neem van het vuur.
Strooi de gebakken salami over de bonenschotel en geef er geroosterde ciabatta bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben