aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt. Ook lekker: zalm met doperwtenpuree en venkel.
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
300gdiepvriesdoperwten
2tenenknoflookfijngesneden
1biocitroenrasp
3elmuntblaadjes + wat extra om te garneren
125mlcrème fraîche
40ggrana padano geraspt + wat extra voor het serveren
350gtagliatelle
instructies
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de doperwten ± 2 min. Schep met een schuimspaan de doperwten eruit en doe driekwart hiervan in de mengkom van een keukenmachine. Doe de knoflook, citroenrasp en munt erbij en pureer grof. Voeg de crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.
Voeg intussen de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
Voeg de doperwtensaus toe en schep om. Voeg wat zout en peper toe. Voeg de apart gehouden doperwten toe. Strooi er nog wat geraspte kaas en muntblaadjes over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Jane Hahn. Bereiding: Dominic Smith. Illustraties: Kat Chadwink. Bewerking: Dosia Brewer