Franse piepers: dat is wat wij willen als we denken aan de bistrokeuken! Geniet thuis van van de vernieuwde & creatieve bistrokeuken met deze doordeweekse lamsburger met bistrosalade!
kooktijd30 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
6elolijfolie
25groomboter
1kgaardappelenvastkokend, in plakken van 2 cm
300mlkippenbouillon
3takjestijm
4lamsburgers
2sneetjescasinobroodzonder korst, in blokjes
80gbladslajong
2sjalotjesin reepjes
350gharicots verts
75mlFranse rodewijnvinaigrettezie hieronder
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een, bij voorkeur goed passende, braadslede 2 el olijfolie. Bak de aardappel aan beide kanten goudbruin. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de bouillon (tot halverwege de aardappeltjes) en tijm toe en breng aan de kook. Zet de braadslede in de oven en gaar de aardappels in 35-40 min. De bouillon zal bijna helemaal verdampen.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsburgers in 10-12 min. aan beide kanten bruin en gaar. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar. Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan en bak het brood goudbruin en krokant. Bestrooi de croutons met zout en peper.
Giet de haricots verts af en spoel koud onder stromend water. Meng de bladsla, sjalot, haricots verts op een schaal en sprenkel er de vinaigrette over. Bestrooi de salade met de croutons.
Serveer de lamsburgers met de bistrosalade en fondantaardappeltjes. Lekker met knoflookmayonaise.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: De bistrosalade is pas écht af met een klassieke vinaigrette die je klopt van 2 el rode wijnazijn, 2 tl fijne mosterd en 5-6 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Vervang evt. de helft van de olijfolie door een notenolie.Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten