Genieten van de vernieuwde, creatieve bistrokeuken, de zogenaamde cuisine bistronomique, kan gewoon thuis. Start met Jannekes heerlijke schorsenerensoep!
kooktijd30 minutesminutes
Oven10 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
800gschorseneren*
1citroensap
4elolijfolie
400gaardappelenkruimig, in blokjes
125mlwitte wijndroog
1½lgroentebouillon
2tenenknoflookfijngesneden
1/2bosjepeterselieà 20 g
50groombotermet zeezout, kamertemperatuur
4plakkenbroodstevig, bijv. campagnard
100gbaconplakjes, in repen
2takjesrozemarijnnaaldjes grof gesneden
100mlslagroom
instructies
Schil de schorseneren en snijd in stukjes. Leg ze meteen in een schaal met water en het sap van 1 citroen zodat ze mooi wit blijven. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Giet de schorseneren af.
Verhit in een soeppan de helft van de olijfolie. Bak de schorseneer en aardappel 2 min. zonder te kleuren. Schenk de wijn in de pan en schep de groenten erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. gaar.
Prak de knoflook en peterselie door de boter. Verdeel de boter over het brood en leg de sneden op de bakplaat. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8-10 min. krokant. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de bacon met de rozemarijn in 5 min. krokant.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom en peper naar smaak toe. Serveer de soep in 4 kommen. Strooi er de bacon met de rozemarijn over en serveer met het knoflookbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Je kunt de schorseneren in dit recept ook vervangen door pastinaak of knolselderij. Deze liggen nu in de meeste supermarkten weer in de schappen.Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten