Zin in een snelle omelet? Maak er eentje met garnalen of gekookte mosselen, die veel beter smaken en een steviger structuur hebben dan kant en klare mosselen. Met de extra mosselen maak je de volgende dag bijv. saffraanrisotto met doperwten en peterselie.
kooktijd25 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
175mlcrème fraîche
8eieren
1paprikarood, geschild*
1bosjebosuifijngesneden
150ggarnalen*Hollands
1struikbleekselderijklein
1appelgeschild
4elmayonaise
1/2citroensap
extra nodig:ovenschaal van 26 cm Øingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de crème fraîche in een ruime kom eerst met één ei los en voeg als het mooi egaal is de rest van de eieren toe en klop kort los. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de paprika in blokjes (brunoise) en roer door het ei. Voeg de bosui en garnalen toe. Schenk het eimengsel in de vorm en plaats in het midden van de oven. Bak de omelet in 20 min. gaar of tot het ei is gestold. Bak niet langer, dan wordt de omelet te droog.
Haal de bleekselderijstengels los, pluk de gele blaadjes van de binnenste stengels af en bewaar voor de salade. Snijd de bleekselderijstengels in schuine dunne plakjes. Snijd de appel in vieren, verwijder klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes. Schep de appel en bleekselderij in een kom om met de mayonaise en breng op smaak met citroensap, zout en vers gemalen peper.
Schep over op een schaal. Hak de bleekselderij blaadjes grof en strooi ze over de salade. Snijd de omelet in punten en serveer met de salade. Lekker met warm stokbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten