Doordeweeks even ontspannen, doe je zo. Even een kwartiertje snijden en roeren, de paella in de oven doen, glas wijn inschenken en even bijkletsen over de dagelijkse beslommeringen…
kooktijd15 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfoliemild
8kleine kipdrumsticks
1elpaprikapoedermild
1groteuifijngesneden
2tenenknoflookin plakjes
1rodegroene en gele paprika, in blokjes
1½tlgeelwortelpoederkurkuma* of 1 tl saffraandraadjes
350grisottorijstLassie
600-650mlkippenbouillonvan 1 tablet
100gchorizoaan één stuk, in blokjes
3elpeterselieplat, fijngesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een ruime pan. Kruid de drumsticks met zout, peper en 1 tl van het paprikapoeder. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olie.
Voeg ui, knoflook en paprika’s toe en bak kort mee. Voeg de rest van het paprikapoeder en de kurkuma (of saffraan) toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer 3 min. totdat alles goed gemengd is. Voeg de bouillon en chorizo toe, breng aan de kook en laat zachtjes 5 min. koken. Roer af en toe.
Schuif de pan dan in het midden van de oven en laat de rijst in 15-20 min. verder garen. Voeg evt. nog wat bouillon toe als het te droog lijkt. Neem de pan uit de oven, dek af met deksel of aluminiumfolie en laat nog 10 min. verder doorgaren. Bestrooi met de peterselie en servee
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. :Fotografie Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart