De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfoliegroen
500gzalmfilet met vel
1teenknoflookin plakjes
1grote courgettein schuine dunne plakken
1zak spinazie
1sinaasappelschil geraspt, sap geperst
2elkappertjesuitgelekt
75mlslagroom of zure room
3elbladpeterseliegrof gesneden
instructies
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 8 min. bruin en knapperig. Keer de zalmfilets na ± 5 min.
Verwarm in een andere pan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgetteplakken, spinazie, het sinaasappelrasp en de kappertjes toe en roerbak ± 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 el van het sinaasappelsap en de peterselie toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper.