Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg de korte kant naar je toe. Verdeel de plakjes zalm er dwars over.
Laat ± 1 cm ruimte over aan de buitenkanten. Maal er wat peper over en verdeel de dille, geitenkaas en kappertjes over de lengte in een strook van 10 cm in het midden.
Leg de eieren erop en sla de plakjes zalm eroverheen. Snijd met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot ½ cm van de vulling.
Vlecht nu de reepjes om en om kruislings over de vulling. Knijp de uiteinden dicht. Bestrijk met het ei en bestrooi met zeezout en het venkelzaad. Leg het vlechtbrood met het bakpapier op een bakplaat en bak het in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Laat het vlechtbrood afkoelen en snijd in plakken.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink. In Samenwerking met: Tante Fanny
Bekijk hieronder hoe je het paasvlechtbrood maakt en ga zelf aan de slag: