Er zijn maar weinig mensen die kruidnoten (of zijn het toch pepernoten?) met chocolade kunnen weerstaan. Vul ze met abrikozen-mandarijnmarsepein en ze worden echt gevaarlijk lekker! Ook leuk om te maken als schoencadeautje.
voorbereiding30 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
ingrediënten
1basischocoladedeeg(zie recept hieronder)
1tlgemalen kaneel
vulling
100ggedroogde abrikozenin stukjes
100gmarsepeinin stukjes
2mandarijnenbio, rasp
basisdeeg met chocolade
110gboterzacht
150gbasterdsuiker*lichtbruine
50mlmelk of karnemelk
220gbloemgezeefd + extra voor bestuiven
30gcacaopoeder
4tlbakpoedergezeefd
4tlkaneelpoeder
2tlnootmuskaatpoeder
2tlkruidnagelpoeder
2tlgemberpoeder
½tlwitte pepergemalen
instructies
Maak het chocoladedeeg en voeg de kaneel toe. Laat het deeg rusten.
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Doe boter, suiker en ¼ tl zout in een kom en klop romig met de mixer. Voeg melk, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en alle specerijen toe en kneed tot een stevige bal. Druk de bal plat tot een schijf en laat ingepakt in plasticfolie minstens 30 min. maar liever een hele nacht in de koelkast rusten. Hoe langer het deeg rust, hoe beter de smaak zich ontwikkelt.
Maal voor de vulling in een kleine keukenmachine of het pureerbakje van de staafmixer de abrikozen met de marsepein en de mandarijnenrasp tot een grove pasta.
Vorm balletjes van 10 g van het deeg (de grootte van een kleine bitterbal). Druk ze plat en leg op het midden van elk een kleine theelepel vulling. Vorm weer balletjes en leg ze op het bakblik. Bak de kruidnoten 25-30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat de kruidnoten afkoelen op het bakblik.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten