Vul deze meiknolletjes met een mengsel van karnemelk en kruiden. Zo zijn ze lekker zacht, lichtzuur en kruidig van smaak.
voorbereiding35 minutesminutes
Grill20 minutesminutes
ingrediënten
125mlkarnemelk
nootmuskaatvers, geraspt
2blaadjeslaurier
1teentjeknoflookgeperst
4meiknolletjes*flinke
75gparmezaanse kaasgeraspt
olijfolie
ook nodig:stoommandstoominzet voor pan, stoomapparaat of stoomoven
instructies
stap 1 (1 dag van tevoren) Meng in een kom de karnemelk met een flinke snuf nootmuskaat, de laurier, knoflook, wat zout en peper en laat staan. Stoom de meiknolletjes in een stoompan of -mandje in 20-25 min. gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd de kapjes eraf. Hol met een dessertlepel of grapefruitmesje de meiknolletjes voorzichtig uit, zorg dat ze heel en stevig blijven. Pureer het vruchtvlees met de karnemelk, verwijder de laurier en breng verder op smaak met 50 g geraspte parmezaan en zout en zwarte peper.
stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Verwarm de ovengrill voor. Vul de uitgeholde meiknolletjes met het mengsel, zet ze in een ovenschaal, bestrooi met de rest van de parmezaan en bedruppel met nog wat olijfolie. Bak ze goudbruin in 10-15 min. onder de grill.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Meiknolletjes koop je bij mediterrane supers, op de markt of bestel ze bij de groentewinkel.Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten