Frambozen zijn op zich al een traktatie. Maar in deze frambozenshortcake zijn ze helemaal niet te versmaden.
kooktijd25 minutesminutes
Oven25 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
225g amandelenblank
75gmelkpoeder
60gkokosgemalen
100grijstebloem
50gkristalsuikerfijn
2tlbakpoedergezeefd
250mlmelk
500gricotta
1tlvanille-extract
2elpoedersuikergezeefd
450gframbozen
160gframbozenjamverwarmd
Extrga nodiRechthoekige springvorm10 x 34 cm of ronde springvorm van 24 cm doorsnee
instructies
Verwarm de oven voor op 170˚C. Vet de springvorm in. Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder en meng dit in een kom met melkpoeder, kokos, rijstebloem, suiker en bakpoeder. Roer de melk erdoor en druk het mengsel uit over de bodem van de vorm. Bak in 20-25 min. goudbruin en gaar en laat de bodem in de vorm afkoelen.
Draai de ricotta, vanille en poedersuiker in een keukenmachine tot een glad mengsel en strijk dit over de shortcakebodem. Leg de frambozen erop. Besprenkel de frambozen vlak voor het serveren met de verwarmde jam.