aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
indiaas |
Deze pizza van naanbrood krijgt een topping van pittige Indiase ingrediënten en romige Italiaanse mozzarella.
kooktijd20 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
2tlkerriepoeder
1tlkurkumagemalen
2½elolijfolie of mosterdzaadolie
1bloemkoolklein, in roosjes
4stuksnaanbrood
4flinke eltomatengezeefd, passata
2bollenmozzarella à 250 g, uitgelekt, in plakjes
½rode uiin dunne ringen
1groene chilipeperin dunne ringetjes
muntblaadjester garnering
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng in een kom het kerriepoeder, de kurkuma, 1 el olie en 1 tl zout. Schep de bloemkoolroosjes hierin om. Leg ze op de bakplaten en rooster ze 25 min. tot ze goudgeel kleuren en lichte schroeiplekjes krijgen.
Bestrijk elk stuk naanbrood met 1 el gezeefde tomaten en verdeel hierover de mozzarella, bloemkool, ui en peper. Sprenkel er nog 1½ el olie over. Bak de pizza’s in het midden van de oven in 15 min. of tot het brood knapperig is en de mozzarella smelt. Strooi er vlak voor het serveren muntblaadjes over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Jill Dupleix. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh