Verse groenten zijn onlosmakelijk verbonden met een seizoen. Denk je aan het voorjaar dan horen daar knapperige jonge groenten bij als peultjes, worteltjes en koolrabi. En die passen samen weer geweldig in een lente minestrone waarin je alle frisse voorjaarssmaken laat samenkomen.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
1lkruidenbouillon of kippenbouillonvan tablet
50gpastaklein, bijv. macaroni of rotelli
4worteltjesgeschrapt, in dunne plakjes
1koolrabigeschild, in kleine blokjes
100gpeultjesdiagonaal gehalveerd
50gdiepvriesdoperwtjes
1bakjetuinkers
½appelelstar, ongeschild, in blokjes
2elpeterseliegrofgehakt
instructies
Breng in een pan de kruiden- of kippenbouillon tegen de kook aan. Voeg de pasta toe, wacht tot de bouillon kookt en voeg na 4 min. de wortel en koolrabi toe. Kook de groenten 4 min. mee en doe dan de peultjes en erwten erbij. Laat de soep nog 2 min. koken. Verdeel de tuinkers en appel over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Wil je de soep vegetarisch houden, gebruik dan kruidenbouillon. Heb je de soep liever iets pittiger, neem dan kippenbouillon. Zorg dat de groenten flink wat beet houden, kook ze kort en voeg ze na elkaar, afhankelijk van de stevigheid, toe aan de soep.Recepten en bereiding: Eke Mariën. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven