Gek op rabarber? Proef dan eens dit notentaartje met yoghurt en verse rabarber van delicious.friend Janneke Philippi.
voorbereiding20 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
200gbloemgezeefd
100ghazelnotenblank, fijngemalen
150gsuiker
100groomboterop kamertemperatuur
1eierdooier
40mlmelk
2stengels rabarberin stukken van 4 cm
300mlyoghurtvolle, dikke
instructies
Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, hazelnoten, 100 g suiker, boter, eierdooier, melk en ¼ theelepel zout een soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudfolie uit tot een dikte van ½ cm.
Bekleed 6 ingevette kleinte taartvormpjes met Ø van 8-10 cm en uitneembare bodem met het deeg. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes royaal met overjarige bonen, keramische korrels of rijst. Bak de bodems 15-20 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en bak de bodems in nog eens 5-10 min. goudgeel en gaar. Laat ze afkoelen.
Los in een steelpan in 75 ml water de rest van de suiker op.
Snijd intussen de rabarberstukken in de lengte in platte reepjes van 2 mm. Kook de rabarber in de suikersiroop in 2 min. beetgaar. Schep de helft van de rabarber uit de pan, laat de rest van de rabarber in nog 2-3 min. stuk koken tot een dikke compote. Laat de compote afkoelen.
Roer de compote door de yoghurt en verdeel over de taartbodems. Garneer met de beetgare rabarber.