aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Janneke verdrijft de kou met heerlijk winterfood. Neem nou deze pasta met broccoli-tomatenroomsaus. Heel fijn én het staat in een half uur op tafel!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie
300-400gsaucijsjes,rund, in plakjes van 2 cm
3tenenknoflook,fijngesneden
5ansjovisfilets,in olie, fijngesneden
2blikkentomaten,gepeld
2takjesrozemarijn
400gmacaroni,of andere pasta
500gbroccoli,in kleine roosjes
200gcrème fraîche
voor erbij:pangrattato of pecorino
instructies
Verhit in een koekenpan de olie. Bak de plakjes saucijs rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Voeg de saucijs en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in 15-20 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de pasta.
Giet de pasta en broccoli af en meng met de tomaten-saucijsjessaus. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de macaroni met pangrattato of een stuk pecorino om te raspen.